top of page
Szerző képeIstvan Kun

Az Építő Sikerek titka: Hogyan segít egy külsős tanácsadó az induló vállalkozásodnak?



Egy vállalkozás elindítása komoly döntés, és az első lépések során gyakran tapasztaljuk, hogy számos kérdés merül fel bennünk. Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, amikor vállalkozásba kezdenek, hogy olyan tevékenységet választanak, amelyet nem szenvedéllyel végeznek. Az ilyen vállalkozások általában nem érnek el nagy sikereket, és a tulajdonosoknak nehézségeik lesznek a motiváció fenntartásában, ami nélkülözhetetlen a vállalkozás sikeréhez.

Ugyanis, bár nem beszélnek róla sokat, de vannak olyan időszakok, amikor a motiváció és a vállalkozásunk által táplált szenvedély az, ami átsegít és új lendületet ad a kihívások idején.


Mit tehetsz, hogy vállalkozásod lendülete megmaradjon?


Működtethetsz egy vállalkozást úgy, hogy az ellentmond minden vállalkozói szabálynak. Ha szenvedéllyel csinálod, azt az emberek megérzik és szeretni fogják, sőt az akadályokat is könnyebben fogod venni. Ezért mondják nagyon sokan, hogy csináld azt, amit szeretsz és örömmel tölt el.

Azonban nem csak a szenvedély fontos az építő sikerekhez. A külsős tanácsadó szerepe kulcsfontosságú lehet a vállalkozásod sikeres működéséhez, hozzáadott értéket jelenthet a vállalkozásod számára, mivel objektív, harmadik félként nyújt segítséget. Egy külsős tanácsadó előnye az, hogy nem részese a vállalkozásod napi rutinjának, így objektívan láthatja a vállalkozásod működését, és képes javaslatokat tenni a további fejlesztésekhez és javításokhoz. Külsős szemmel nézve sok olyan terület van, amelyen a vállalkozások javítani tudnak, de amelyeket az emberek nem látnak, mert túl elfoglaltak vagy éppen túl közel vannak a tűzhöz. A külsős tanácsadók szakértői véleménye és javaslatai segítenek a vállalkozóknak, hogy jobban megértsék az üzleti környezetüket és a piacot.



Természetesen a fundamentális alapok és egy jó stratégiai tervezés szintén jó táptalaj a hosszú távú sikerhez, és amennyiben jól van tervezve, előrevetíti a buktatókat is.


Talán találkoztál már azzal, amikor azt mondják "Szerelem vállalkozás".


Viszont nem minden esetben lesz sikeres egy szerelem vállalkozás, aminek egyszerű okai lehetnek:

  • nem feltétlenül arra van szüksége a vásárlóknak, partnereknek, amit mi igazán szeretünk és létre akarunk hozni,

  • vagy csak túl kevesen vannak, akik azt szeretnék.


 
 

Olyan terméket/szolgáltatást kell létrehoznunk, amit szenvedéllyel csinálunk és a kereslet is megvan hozzá. A vállalkozás elindítása előtt, alapjaiban döntheti el a vállalkozás sikereit az, ha egy tanácsadóval egyeztetünk a szakmai kérdésekben.


De miben is segít a vállalkozásodban és miért lehet fontos egy hozzáértő tanácsadó bevonása?


Ő segít rávilágítani azokra a kérdésekre és kérdéskörökre, amiből meg tudjuk állapítani, hogy a felvázolt "szerelmünk" életképes-e, és biztosítani tudja-e hosszútávon az önálló működést és növekedést. Más szóval, jobb az elején rászánni néhány napot és felkérni egy külsős tanácsadót arra, hogy időben kapcsolhassunk, mert amikor már sok munkaórát tettünk bele, amikor már komolyabb elköteleződésünk van (például egy nagyobb raktárkészlet), akkor már bonyolultabb és költségesebb a szükséges döntéseket meghozni. Sőt, olyankor hajlamosak vagyunk továbbgörgetni azokat a költségeket és remélni, hogy megtérül a végén.


A külsős tanácsadó olyan szaktudással rendelkezik, amely segítségével hatékonyabban kezelheted a vállalkozásod működésének kihívásait is.


Felsorolva néhány ilyen területet, ahol mi tudunk segítő kezek lenni számodra:

  • stratégiai tervezés

  • üzletfejlesztés

  • pénzügyi menedzsment, cash-flow optimalizálás

  • folyamatok és rendszerek javítása

  • vezetői, vállalkozói szemlélet elsajátítása

  • branding

  • általam csak "TFP"-nek nevezett (The Foundation Plan) kialakítását és tervezést,

ami magába foglalja az összes olyan fontos kérdéskört, és megalapozza a stabilitásod a működésben és a növekedésben, támogatva az utad során.

 
 

A külsős tanácsadók szerepe nem csak abból áll, hogy javaslatokat adjanak a vállalkozók számára, hanem abból is, hogy segítsenek a vállalkozóknak ezeket megvalósítani, eszközöket biztosítsanak és támogassanak az út során, hogy jobban megalapozhasd döntéseidet, és előre tervezhess a jövőre vonatkozóan.


A külsős tanácsadók előnye továbbá az, hogy hozzájárulnak a vállalkozásod hatékonyságának növeléséhez és a költségek csökkentéséhez. Mivel a külsős tanácsadók szaktudással rendelkeznek, így képesek azonosítani a vállalkozásod gyengeségeit, és javaslatokat tenni azok javítására.


Az első és legfontosabb tényező, amit a vállalkozóknak figyelembe kell venniük, hogy minden vállalkozásnak megvan a maga szabálya és kihívásai, amelyekkel szembe kell nézni. Ha valaki csak azért akar vállalkozást indítani, mert divatos vagy éppen pénzt akar keresni, akkor az nagyon valószínű, hogy nem fog tartós és sikeres vállalkozást építeni. A vállalkozás indításának szenvedély-alapúnak kell lennie, és a vállalkozónak meg kell értenie, miért akarja ezt csinálni, ismernie kell a piacot és a célközönséget.


" A jó marketing nem hazugság, csak az igazság jól elmondva."

Amikor megtalálod azt az értékes dolgot, valamit, amihez értesz, amit igazán szeretsz csinálni és jól tudod kommunikálni, akkor megélhetést tudsz belőle formálni, hiszen mindig lesznek a világban olyan emberek, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak és pontosan arra a tudásra vagy termékre van szükségük, amit te már elsajátítottál vagy létrehoztál.

Amikor a kapcsolódásból mindkét fél profitál, akkor jön létre egy olyan, valóban hasznos vállalkozás, ami értéket teremt.


Ilyen vállalkozást vezetsz vagy ilyen vállalkozást szeretnél vezetni? Imádod csinálni azt amit csinálsz, de úgy érzed, az üzleti részben támogatásra lenne szükséged és jól jönne a külső segítség vagy szemléletmód, hogy hosszútávon profitábilis vállalkozást vezethess?


Írd meg nekünk telefonszámodat egy chat üzenetben vagy itt, mi felhívunk és megbeszéljük, hogy tudunk-e segíteni!


👇🏼👇🏼👇🏼






Comments


bottom of page